Varenie slivkového lekváru 2011

Varenie slivkového lekváru 2011

Termín: od 19.9.2011 do 23.9.2011

Hoci je náš kraj známy vďaka svojej ovocinárskej tradícii, naše deti len málo vedia o tradičných spôsoboch uskladnenia a spracovania ovocia. To chodili predávať na jarmoky, uskladňovali v komore, na povale, v stodole v sene a v slame, varili z neho lekvár, sušili, či destilovali. Najmenej vývojom poznačená je destilácia, ktorú poznajú aj tí najmenší. Na druhej strane varenie lekváru oproti minulosti stratilo predovšetkým svoju spoločenskú funkciu. Preto sa Centrum tradičnej kultúry v Myjave rozhodlo priblížiť žiakom škôl myjavského okresu tradičný spôsob varenia slivkového lekváru v rámci výchovno-vzdelávacieho podujatia.

Miesto konania

Gazdovský dvor v Turej Lúke

Zabezpečuje

Centrum tradičnej kultúry v Myjave

Organizátor

Centrum tradičnej kultúry v Myjave

Fotogaléria

9 fotografií